Az útszéli lotyó

Úton, útfélen találkozhatunk a vadon termű mirabella vagy népies nevén, lotyószilvával.
Ne szégyelljünk megállni és egy jó adagot betakarítani belőle.
Fahéjjal, rummal megbolondítva, a csintalan palacsintánkba kívánkozik.

fahejas mirabella 3

Hozzávalók:

1,5 kg lotyószilva
1 kg befőző cukor 1:1
2 darab fahéjrúd
1 dl mandulalikőr vagy rum

Mossuk meg a lotyószilvát, tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá az egész fahéjdarabokat és öntsünk alá félliternyi vizet.
Állandóan kevergetve főzzük körülbelül húsz percig, míg a magjáról teljesen lefő.
Passzírozzuk át egy finomlyukú szitán vagy szűrőn, hogy a magok ne kerüljenek a lekvárba.
Az így kapott pürébe keverjük bele a befőző cukrot, keverjük jól össze, és főzzük fel újra.

lotyolekvar

Ha felforrt, rotyogtassuk még öt percig, ha szükséges a tetejére feljövő habot szedjük le róla.
Mielőtt üvegekbe töltenénk, öntsük bele a mandulalikőrt vagy a rumot, majd a még forrásban lévő lekvárt töltsük kis üvegekbe.
Zárjuk le a tetejét jól, és fordítsuk fejre öt percig.
Öt perc elteltével már be is sorakoztathatjuk az éléskamránkba.


Kényelmes szállítás
Törésmentes csomagolásban

 100% jótállás
A vásárlási elégedettség érdekében

 Ügyfélszolgálat
E-mailen, telefonon, személyesen

Akciók
Szezonális kedvezmények
 

Kapcsolat

  • 1222 Budapest, Gyár utca 15.
  • +36 209 32 8789

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel és megtudod, ha frissül a választék.

Rólunk

Lekvárosüvegek, befőzési kellékek.