Könnyű dinnyés saláták

Sonkás dinnye

A görög- és sárgadinnyét sós sajtokkal, sonkával is lehet fogyasztani. Három receptet mutatunk be, ahol a brie, a mozzarella és a feta sajtot hozzuk össze az édes gyümölccsel.

Grillpartik sztárjai lehetnek ezek a saláták, de könnyű ebédnek vagy vacsorának is ajánljuk egy pohár finom borral vagy limonádéval. A saláták tálalásához ajánjuk a csatos üvegekeinket.

A következő salátát nagyon egyszerű összedobni, és akár csatos üvegben is bevihetjük a munkahelyünkre ebédre. Ha otthon vendégeknek tálaljuk, akkor is jól mutat az üvegben. Néhány szelet pirított bagettel fogyasszuk.

Hozzávalók: 1 db széles szájú befőttesüveg, egy fél mézédes sárgadinnye, 6-7 vékony szelet füstölt sonka, fél csokor petrezselyemzöld vagy egy-egy marék rukkola vagy más zöld salátakeverék, 1 db brie sajt, pár evőkanál olívaolaj

A megmosott petrezselyemzöldet tépkedjük az üvegek aljára, majd tegyük rá a dinnyekockákat. Helyezzük rá a rózsákra hajtott sonkát és a kockára vágott sajtot. Tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön.

Fogyasztáskor csorgassuk meg pár evőkanál olívaolajjal.

Mentás görögdinnye saláta

Dinnye, menta és feta sajt. Külön-külön is finom, de salátának elkészítve, mindenki kedvence lehet a tikkasztó melegben.

Saláta

Hozzávalók: 1 kg görögdinnye, 2 ág friss mentalevél, 20 dkg feta sajt, olívaolaj, darált feketebors

Vágjuk a dinnye húsát nagyobb, körülbelül 3 centis kockákra, majd dobjuk egy hideg vízzel telt edénybe. Így a vízben, könnyen kihullik a magja. Tegyük egy szűrőedénybe és csepegtessük le jól, majd borítsuk az egészet egy nagy salátástálba.

Kockázzuk fel körülbelül egy centis darabokra a feta sajtot, majd azt is tegyük a dinnye tetejére. Tépkedjük rá a mentaleveleket, daráljunk rá feketeborsot, majd csorgassuk meg pár evőkanálnyi olívaolajjal. Óvatosan, kezünkkel keverjük össze, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy jéghidegre hűljön, majd salátástálba tálaljuk. A saláta grill pecsenyékhez is illik.

Fűszeres mozzarella dinnyével

A mozzarellát nem csak paradicsommal élvezhetjük. A nyár gyümölcsei is jól kijönnek vele, hát még az isteni friss zöldfűszerek!

Saláta

Hozzávalók 4 személyre: 2 db kisebb méretű sárgadinnye, 2 csomag mozzarella golyó, 1-1 ág friss rozmaring, oregánó, bazsalikom, snidling, őrölt feketebors, 4 evőkanál olívaolaj, fél citrom leve

A mozzarella golyókat tegyük szűrőedénybe, várjunk míg a savó jól lecsepeg, majd tegyük egy tálba. Aprítsuk össze a megmosott fűszerek leveleit, majd szórjuk a sajtra. Őröljünk rá borsot, csorgassunk rá olívaolajat és citromlevet. Forgassuk jól össze és tegyük pár órára a hűtőbe.

Vágjuk kétfelé a dinnyéket, kanállal szedjük ki a magot, majd cikkezzük fel. A cikkekből éles késsel vágjuk ki a dinnye húsát, majd daraboljuk háromba. Rendezzük el nagy tányérokon, tetejére tegyünk a fűszeres sajtgolyókból, csorgassuk meg az egészet olívaolajjal, daráljunk rá borsot. A tányérokat díszítsük friss fűszerágakkal.

Üvegek

A tálaláshoz ajánljuk csatos üvegeinket, melyekből kisebb és nagyobb méretűek is kaphatók. A salátákat ebbe előre össze lehet rakni, piknikezéskor csak elő kell venni és meglocsolni egy kis öntettel. Az üvegekben desszerteket, limonádét is lehet tálalni.


Kényelmes szállítás
Törésmentes csomagolásban

 100% jótállás
A vásárlási elégedettség érdekében

 Ügyfélszolgálat
E-mailen, telefonon, személyesen

Akciók
Szezonális kedvezmények
 

Kapcsolat

  • 1222 Budapest, Gyár utca 15.
  • +36 209 32 8789

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel és megtudod, ha frissül a választék.

Rólunk

Lekvárosüvegek, befőzési kellékek.